Veeley - Veel gestelde vragen - Orange Ventures

Veelgestelde vragen

Natuurlijk willen we u graag van dienst zijn. Daarom hebben wij een lijst met veelgestelde vragen en informatie voor u opgesteld, zodat u direct op weg geholpen wordt. Zit uw vraag er toch niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We helpen u dan graag zo snel mogelijk op weg.

Ja. Gebruik op de openbare weg in heel Europa is toegestaan. Veeley is TüV geprüft en goedgekeurd op basis van ECE normering nr. 168/2013.

Met de krachtige ingebouwde accu kunt u ongeveer 35 km rijden. Van belang zijn natuurlijk dat de banden op de juiste spanning staan, dat u geen krachtige tegenwind hebt etc. De testen zijn uitgevoerd met een persoon van ca. 70 kg en met een snelheid van ongeveer 18 km/uur.
Als optie wordt een extra accu aangeboden die u eenvoudig en veilig kunt aansluiten. Hiermee vergroot u de actieradius tot wel 70 km. En dat kunnen andere elektrische steps u niet bieden. Leuk voor een dagtour.

De Veeley heeft CE gekeurde banden van een uitstekend merk. Indien u een lekke band krijgt, kunt u met een zgn. prop uw band ter plaatse repareren. Met de bijgeleverde spuitbus pompt u de band snel weer op spanning. Nieuwe banden zijn verkrijgbaar bij uw dealer en die legt zo snel en professioneel om uw velg.

Slechts 1 persoon mag op de Veeley rijden. Het maximale gewicht wat de Veeley kan dragen is 110 kg.

Ja, het is een voertuig met kenteken en u hebt dus een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Uw dealer kan u daarover informeren. Hij regelt dat snel en adequaat voor een scherpe prijs.

De Veeley is voorzien van een track en trace systeem. Met de Veeley App kunt u de positie van de Veeley in de meeste gevallen bepalen. Meldt diefstal altijd bij de politie en uw verzekeringsmaatschappij.

Ja de Veeley heeft een eenvoudige dubbele ontgrendeling. Dubbel i.v.m. de veiligheid. Draai de knop aan de voorzijde van het stuur los, ontgrendel de handle aan de binnenzijde van het stuur en begeleid het complete stuur naar beneden. De herkenbare Veeley uitsparing in het stuur valt keurig over het zadel en vergrendelt automatisch.

Met de bijgeleverde acculader is een lege accu in slechts 5 uurtjes weer opgeladen. Tussentijds opladen is geen enkel probleem. De krachtige LG accu kan een stootje hebben en verliest geen capaciteit indien u een half volle accu aan de lader hangt. De compacte adapter kan uiteraard in een tas mee naar uw werkplek.

Op de Veeley krijgt u een no-nonsense garantie van 2 jaar. Slijtage onderdelen zoals banden, remblokken vallen hier buiten. Uw dealer kent de Veeley als geen ander en zorgt bij een probleempje dat u zo weer onderweg bent. In het uitzonderlijke geval dat er zich een probleempje voordoet of er schade wordt gereden hebben wij alle onderdelen op voorraad en beschikt uw dealer binnen 24 uur hierover.

Ja, de Nederlandse wetgeving stelt een kenteken verplicht. Ons bedrijf is RDW gemachtigd om kentekens te verstrekken. Vraag uw dealer het voor u te regelen, dan wordt uw nieuwe Veeley afgeleverd met een blauwe kentekenplaat.
Voor buitenlandse Veeley rijders : Vraag uw dealer en controleer de wetgeving in uw land.

In Nederland geldt voor voertuigen tot 25km/u geen helmplicht. Wij adviseren altijd de juiste veiligheid en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Dus gebruik bij twijfel altijd een helm!

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Veeley?