Veeley - Het ontstaan van deze elektrische step - Orange Ventures

De ontwikkeling van de elektrische step

Waarschijnlijk weten maar weinigen dat de step al zeker meer dan 100 jaar oud is. Ouderen onder ons kennen waarschijnlijk nog wel de naam Autoped. Het vermoeden bestaat dat het Amerikaanse bedrijf the Autoped Company al in 1010 een eerste gemotoriseerde autoped of step maakte. Dat was in die tijd uiteraard met een niet al te moderne met een brandstof motor.
De autoped uit de jaren na de 2e wereldoorlog waren simpele apparaten met een plank en 2 wielen. Met 1 voet op de treeplank en de andere voet steppend had iedereen als kind de grootste lol. Wie had ooit gedacht dat deze vorm van spelen later een belangrijke manier van vervoer zou worden.
In de begin jaren van het nieuwe millennium stal de aluminium step met skateboard wielen de harten van heel veel kinderen maar niet te vergeten ook forenzen. Voor woon-werkverkeer met openbaar vervoer bleek de kleine lichtgewicht opvouwbare step een super praktisch apparaat.
Miljoenen van dit soort stepjes werden over de gehele wereld verkocht. En nog steeds wordt deze step in allerlei vormen aangeboden. In allerlei vormen, uitvoeringen en kwaliteiten.
Al vele jaren wordt geëxperimenteerd met de opbouw of inbouw van motoren in allerlei vormen van stepjes. Herkenbaar zijn misschien wel de Goped’s met de kleine lawaai makende benzine motoren.
Die tijd ligt inmiddels achter ons. Het milieu wordt zwaar belast met 2-takt benzine motoren, het lawaai wordt niet erg meer gewaardeerd en de wetgeving in alle landen laat geen enkel voertuig meer toe dat niet aan de voorschriften voldoet.

De doorontwikkeling van de elektrische step

Jaren geleden begonnen enkele fabrikanten te experimenteren met elektrisch aangedreven steps. Onder verschillende namen werden dit soort stepjes op de markt gebracht. De Estep of E-step waren voor Nederlandse begrippen de gebruikelijke namen. De naam step kent men in het buitenland niet echt. Daar worden dit soort apparaten vaak Escooter of E-scooter genoemd, terwijl de stepbeweging meestal wordt gekoppeld aan de naam kick-scooter. Logischerwijze wordt een elektrische step dan electric kickscooter genoemd.
Met de komst van de Segway kregen we voor het eerst te maken met gyroscopische eigenschappen van tweewielers. Vreemd genoeg bleef zo’n 2-wieler balanceren zelfs met een berijder erop. De doorbraak van dit soort apparaten bleef lange tijd op zich wachten, niet alleen door de erg hoge prijs maar ook omdat het erg lang duurde voordat ze überhaupt op de weg werden toegelaten. Een paar jaar terug kwam een afgeleide variant op de markt en wie kent ze niet.. de hoverboards. Ook weer miljoenen hoverboards werden en worden verkocht. Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Elektrische mobiliteit – de toekomst

Nieuwe technieken, sterk verbeterde accu’s zorgen voor een doorbraak. Dat is wat jaren geleden ook gebeurde met elektrische fietsen. Werden deze fietsen eerst nog gezien als hulpmiddelen voor oudere personen of mensen met een handicap, dat beeld veranderde drastisch na 2010. Momenteel is de verkoop van elektrische fietsen in Europa qua omzetbedragen de smaakmaker van de fietsenhandel. Daarnaast een super comfortabele manier om van A naar B te reizen, te genieten van mooie tochten in de vrije tijd of om sportief voor de dag te komen.
En dan nu de elektrische step. Op de elektronica vakbeurzen de afgelopen jaren wederom geïntroduceerd blijkt er nu een doorbraak te komen. Met Aziatische landen voorop en de Verenigde Staten volgend worden er inmiddels enorme aantallen stepjes met elektro motor geproduceerd. Het aantal varianten is enorm, niet alleen qua design maar ook qua uitvoering en kwaliteit.

Elektrische step voor forenzen

Het is logisch als je bedenkt dat woon-werkverkeer in en om de grote steden in heel Europa enorme problemen oplevert. Steden en omliggende wegen raken overvol door forenzen die met de auto naar hun werk willen. Gemeente en overheden trachten het gebruik van de auto te ontmoedigen. Mega hoge parkeertarieven, beperking van parkeerplaatsen in de binnensteden en milieuzones zijn niet de enige maatregelen die genomen worden en het voor de forens steeds lastiger maken. Openbaar vervoer is dan volgens de overheid de aangewezen manier om op je werk of bij vrienden te komen.
Maar het openbaar vervoer brengt je niet altijd even snel op de plaats van bestemming of erger nog je moet vanaf een bepaald punt nog een paar kilometer naar je werkplek lopen. De vouwfiets is voor dit soort korte afstanden niet altijd de oplossing. Hij is ook onhandig.
Dan begrijp je dat de elektrische step met zijn zeer sterke accu’s en lichte gewicht de oplossing is van het probleem. De e step is opvouwbaar, past in iedere kofferbak, staat niet in de weg tijdens een ritje met de bus, trein of tram en op je werkplek neemt de e step onder een bureau vrijwel geen plek in.

Europese goedkeuring

Wat doen de Europese overheden met dit nieuwe fenomeen. Laten ze het oogluikend toe net als de hoverboards of treedt men consequent op als het gaat om de keuringseisen.
Inmiddels is duidelijk dat een adviesorgaan zich in een NEN rapport bezighoudt met deze elektrische stepjes. Europese overheden worden geadviseerd in de komende jaren hoe met dit soort producten om te gaan. Tot die tijd is de regelgeving duidelijk. Elektrische steps moeten voldoen aan de Europese richtlijn 168/2013. Met andere woorden gekeurd worden als brom en snorfietsen.
Dat betekent dat elektrische steps aan alle criteria van ook de rasechte bromfietsen moeten voldoen. En dat betekent rijden na goedkeuring met een kenteken.
En van dit soort elektrische steps zijn er maar heel weinig.
Orange Ventures heeft besloten naast de standaard elektrische steps een eigen elektrische step te ontwikkelen met Europese goedkeuring. Daarvoor heeft een team specialisten zich maandenlang bezig gehouden met het ontwerp en de specificaties. De Europese gebruiker is als uitgangspunt genomen, gebruiksgemak, comfort en zeker ook sportiviteit zijn kernbegrippen bij de ontwikkeling geweest. Kwaliteit met hoofdletters geschreven en met alle eisen waaraan de step voor goedkeuring moet voldoen is tijdens de ontwikkeling rekening gehouden. Niets is aan het toeval overgelaten, hetgeen betekent dat een enorme investering de basis is voor een prachtig nieuwe elektrische step.

Lancering Veeley

De merknaam Veeley wordt in de komende maanden gelanceerd en aan een breed publiek getoond. Professionele dealers zullen worden benaderd om dit topproduct aan de consument te tonen, uit te leggen en te verkopen. Daarnaast zullen deze dealers in Europa het aanspreekpunt zijn voor alle vragen van de klanten.
Waarom echte dealers, is de vraag die gesteld wordt. Het antwoord is simpel voor deze prachtige hoog kwalitatieve elektrische step. Je moet hem zien, voelen, ruiken en proeven zeggen wij. De kracht, de vloeiende lijnen, het lage gewicht en het oog voor detail kunnen alleen door professionals worden getoond. En dat zijn onze Veeley dealers.

De Veeley is veelzijdig in gebruik

Illustratie woon-werkverkeer

voor woon-werk verkeer

Illustratie auto en camper

in de auto of camper

Illustratie Veeley tour

tijdens een Veeley tour

De voordelen van Veeley

Veeley geschikt voor openbare weg

Openbare weg

Gebruik op de openbare weg in heel Europa is toegestaan. Veeley is TüV geprüft en goedgekeurd op basis van ECE normering nr. 168/2013.

Kwaliteit

Kwaliteit

De Veeley beschikt over een hoogwaardig aluminium frame en is zeer stabiel. Een goed slot beveiligt de step tegen diefstal.

2 jaar garantie

2 jaar garantie

Als er iets mis is met de step, dan valt dit onder de garantie. Veeley geeft een garantie van 2 jaar* op materiaal- en fabricagefouten.

Inklapbaar

Inklapbaar

Met een geïntegreerd wegklapbaar zadel en stuuruiteinden en een inklapbare haak voor je tas wordt dit de mooiste elektrische step.

Lichtgewicht

Lichtgewicht

De Veeley is licht, past in de kofferbak en met zijn slimme handgreep trek je de Veeley naar je werkplek of zo onder je tafel.

Dubbele actieradius

Dubbele actieradius

De Veeley heeft als eerste een extra aansluiting voor een externe accu (als optie leverbaar). Revolutionair en voor een dubbele actieradius.

Brandveilig

(Brand)veilig

De Veeley ziet er niet alleen chique uit, maar bevat ook een brandveilige batterij en is waterdicht. Daarnaast is de step schokbestendig.

Display / computer

Display/computer

Alle opties zijn standaard: GPS, tracker, navigatie, music streaming, bluetooth, wireless control en uiteraard snelheid, afstand etc.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Veeley?